Renkli Taşlar: Zümrüt

24-10-2018 14:11
Renkli Taşlar: Zümrüt

Zümrüt şeffaf yada yarı şeffaf çok farklı yeşil tonlarında değerli doğal bir taştır. 1700’lü yıllarda Kolombiya’da ki bir şehrin halkı kendilerini doğal afetlerden koruduğuna inandığı Bakire Maria’ya bir ödül olarak çok gösterişli bir taç yapmışlar ve bunu yaparken yüzlerce karat zümrüt kullanılmış.

Buradan anlaşıldığı üzere zümrütler çok eski tarihlerden beri insanların yaşamlarının içine girmiştir. Zümrütün bir özelliği de en gevrek çatlamaya, hasar görmeye çok müsait olmasıdır. Bu yüzden mücevher haline getirilirken çok özenli davranılması gerekir.

Zümrütün insan vücudu üzerindeki etkilerden bahsedecek olursak sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olduğu söyleniyor.

Zümrütün Değeri

Zümrütlerin değeri ne kadar şeffaf, ne kadar büyük, ne kadar koyu renkli yeşil ve ağır olması aynı zamanda dünyadaki hangi madenden çıktığı ile belirlenir.Bu konunun spektrumu çok geniştir. Miss Pırlanta olarak zümrüt, mücevher yapımında pırlantanın yanına yakıştırdığımız bir taştır.

Fakat zümrütün kullanımında biraz daha müşterilerimizin dikkat etmesini tavsiye ediyoruz çünkü çok gevrek bir madendir.Darbelere pırlanta kadar dayanıklı değildir.Zümrütlü yüzüklerimizi ve diğer pırlantalı ürünlerimiz için sitemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.