Pırlantanın Karatı Ne Kadar ?

04-04-2022 11:38
Pırlantanın Karatı Ne Kadar ?

Pırlantanın Karatı Ne Kadar ?

            Karat pırlantaların ağırlık birimidir. 1 karat pırlanta 0,20 grama eşdeğerken 1 gram pırlanta 5 karata tekabul etmektedir. Pırlanta karatları her 10’dalık birimde farklı fiyattan hesaplanır. Örneğin 0,10 karatlık pırlantaların birim fiyatı x fiyattan hesaplanırken, 0,20 karatın fiyatı 2x fiyattan hesaplanır. Pırlantalar doğal taşlar olduğundan hiçbiri aynı değildir. Fiyat karşılaştırması yapılırken karat ağırlığı, berraklığı, kesimi, rengi gibi birçok özelliği karşılaştırıp hesaba katmanız gerekir. Bu sebepten pırlanta karatlarının sabit bir fiyatı yoktur. Tamamen özelliklerine ve o anki dünya borsasındaki fiyatlarına göre değer alırlar.

Satın alacağınız pırlantalara karar verirken dikkat etmeniz gerekenler.


Firmanın daha önceki satışlarından gelen alışveriş yorumlarını inceleyebilirsiniz.

Firma yetkilisinden ürünün detaylı fotoğrafını çekip atmasını isteyebilirsiniz.

Eğer başka şehirdeyseniz görüntülü görüşme yaparak ürünleri canlı görebilirsiniz.

Mağazaya veya satış ofisine giderek ürünleri deneyip satın alabilirsiniz.

Ürünlerin videosunu isteyebilirsiniz.

Ürünlerin sertifikalı ve faturalı olduklarına dikkat etmelisiniz.

Bu bilgilere sahip olup dikkat etmeniz gerekenleri de bildikten sonra satın alım aşamasında rahatlıkla karar verebilirsiniz. Sizlere önerdiğimiz bazı ürünleri buradan inceleyebilrsiniz.

Pırlanta Karatlarının Boyutları

0,20 Karat 4.00mm
0,30 Karat 4.50mm
0,40 Karat 5.00mm
0,50 Karat 5.50mm

        Bu taş boyutları yaklaşık olarak ölçülmüştür. Bu ölçümler taşların kesim kalitesine göre farklılıklar gösterebilir. Pırlantanın boyutunun tam yansıtılması için yüzüğe mıhlanırken (yerleştirilirken) taşı tutan tırnaklar ile taşın gereksiz kapatılmaması ve monturun nasıl ele alınıp yapıldığıyla alakalıdır.  Bu tarz sorularınız için bizi 0542 511 59 65 arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz. Biz Miss pırlanta olarak mikroskop teknolojisi ile pırlanta taşlarımızı yerleştiriyoruz ve bu işde 40 yılı aşkın tecrübeye sahibiz.

Bu tektaş boyutlarındaki ürünleri detaylı görebilmeniz için kategorileri karatlarına göre ayırdık.
0,06 - 0,09 Karat
0,10 - 0,19 Karat
0,20 - 0,29 Karat
0,30 - 0,39 Karat
0,40 - 0,49 Karat
0,50 ve üzeri tektaşlar

      Bu kategorilere web sitemizdeki tektaş yüzük kategorisi altında ulaşıp size en uygun karatı seçebilirsiniz. Tüm ürünlerin karatlarını, fiyatlarını ve resimlerini web sitemizin bu bölümünden inceleyebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.